Nye regler for Peterbald

FIFe har bestemt at det er kun nakne katter som kan bli registrert som PEB fra nå av. Katten blir først registrert som XSH ( uspesifisert korthår) og blir plassert i kontroll klasse hvor den kan blir godkjent som PEB og omregistrert. Kattunger med pels vil forbli XSH hele livet og kan kun brukes i avl med andre PEB. De kan ikke stilles ut eller parres ut med SIA/ORI/BAL osv som nakne PEB kan.

Dette gjør det veldig vanskelig for de av oss som har lyst til å drive med PEB avl all den tid man ikke kan vite 100% sikkert hvilke katter som er homozygote for genet som gir hårløshet. 

Katter som blir registrert som XSH vil fortsatt ha stamtavle. 

 

New rules for Peterbald 

Only naked cats will be registered as PEB – Peterbald. However, following the registration, kittens from such outcrosses are first registered as XSH and can then be presented in control class and possibly be re-registered as PEB.

All others will remain registered as XSH and can only be used for the breeding of PEB after permission frem the national FIFe member. Breeding these XSH with BAL/OSH/OHL/SYL/SYS/SIA is strictly forbidden. 

This new rule makes it very difficult for those of us that want to breed PEB, since we have to be sure that the mating cats are homozygotes. 

Cats registered as XSH will still have a pedigree. 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.