Stell av PEB/Caring for your PEB

Hårløs, men ikke vedlikeholdsfri

Selv om Peterbalden er en hårløs katt så er ikke det det samme som at den aldri trenger å stelles med. Fordi det ikke er noe pels som kan suge til seg olje fra huden, trenger Peterbalden å bli badet regelmessig akkurat som oss mennesker. Det er en fordel å venne katten til å bli badet allerede fra den er kattunge. Det anbefales å bruke en mild shampoo eller såpe, og å være nøye med selve tørkingen etterpå. Noen nakenkatter har litt ømfintlig hud, og kan av og til reagere på såper som ikke er milde nok.

Vask og stell

Vanligvis vil et bad annenhver uke være mer enn nok, men man må se an sin egen katt og bade den deretter. Mange nakne katter trenger å bli skrubbet litt under bading for å bli helt rene, og til dette formålet kan man bruke en skrubbehanske eller peelinghanske. Ikke av den typen som er laget av hamp, men en slags svampvott til å tre på hånden. I tilfeller hvor det ikke er mulig å bade katten, kan babyvåtservietter brukes i nødsfall. Det meste av annet stell består av kloklipping og ørerensing. Alt i alt er stell av en Peterbald en mye enklere jobb enn med de aller fleste katteraser. For enkelte er det nok en stor fordel at Peterbalden røyter lite eller ingen ting i det hele tatt.

Sol, sommer og varme

Om din Peterbald har svært lys hud, og den liker å ligge i solen bør du passe på så den ikke blir solbrent. Solbrenthet er ikke helt uvanlig, og er like ubehagelig for en katt som det er for oss mennesker. Man kan smøre katten inn med en solkrem beregnet for dyr, for eksempel Helosan.

Hvor er fleecejakken min?

Peterbalden er mer varmesøkende enn katter med pels, og liker seg svært gjerne under en dyne eller inne i en lun hule, gjerne med en Snugglesafe plassert under et teppe. Dette er en spesiell varmebrikke som varmes opp i en mikrobølgeovn. Om vinteren eller generelt når det er kaldt, vil en Peterbald gjerne ha på seg en liten genser for å holde på varmen. Det er ikke tilrådelig å la Peterbaldkatter gå utendørs i norsk vinterklima, på grunn av den manglende pelsen og tynn hud.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.